Arbeidsrecht

Arbeidsrecht Den Haag

HomeArbeidsrecht Den Haag

Arbeidsrecht Den Haag

U woont in de omgeving van Den Haag en heeft arbeidsrecht advies nodig vanwege een arbeidsrechtsrechtelijke kwestie op uw werk. Sinds kort heeft u namelijk een conflict op het werk met uw werkgever over een aanstaande functiewijziging. Van de werkgever moet in plaats van achter de kassa nu in het magazijn gaan werken. Deze functiewijziging ziet u niet zitten omdat u namelijk alleen zittend werk mag doen van de arboarts. U weet niet wat u op dit moment moet zeggen tegen de werkgever, immers u weet niet precies wat de wet zegt over een dergelijke situatie. U wendt zich daarom tot een jurist arbeidsrecht en vraagt hem arbeidsrecht advies omtrent u situatie.

Wijziging arbeidscontract

De jurist arbeidsrecht geeft u aan dat de werkgever de arbeidsovereenkomst wel mag wijzigingen indien dat redelijkerwijs van de werknemer mag worden verlangd. De Hoge Raad heeft bepaald dat in een dergelijk geval moet worden gekeken naar de aard van de gewijzigde omstandigheden, de aard en de ingrijpendheid van het voorstel en het belang van de werkgever.

In dit geval kan het niet van u worden verlangd dat u staand werk gaat doen, immers u heeft het advies van de arboarts gehad om enkel zittend werk te doen, dit namelijk in verband met een beschadigde ruggenwervel. Derhalve zal de werkgever zijn wijziging niet kunnen doorvoeren.

Jurist arbeidsrecht

Heeft u arbeidsrecht advies nodig? Dan kunnen de juristen van Precise and Wise u voorzien van een deskundig arbeidsrecht advies. Onze juristen hebben ervaring met conflicten tussen de werkgever en werknemer. Zij zullen zoveel mogelijk naar een oplossing streven die er voor zorgt dat de werknemer en werkgever weer samen verder kunnen. Echter mocht een gerechtelijke procedure nodig zijn, dan kunnen onze juristen door hun ervaring met procederen u eveneens goed van dienst zijn.