Juridisch adviesbureau

Juridisch adviesbureau Zaandam

HomeJuridisch adviesbureau Zaandam

Juridisch adviesbureau Zaandam

U heeft een juridisch adviesbureau in Zaandam nodig. Sinds kort heeft u namelijk een probleem met uw werkgever inzake uw baan. De werkgever geeft aan dat er wegens economische omstandigheden niet meer genoeg werk is voor u en wilt graag met u tot een overeenkomst komen om de werkzaamheden met wederzijds goedvinden te beëindigen.

U wendt zich voor juridisch advies tot een jurist in Zaandam. U vraagt de juridisch adviseur in Zaandam wat u moet doen in dit geval. De jurist geeft aan dat de werkgever allereerst met u moet bepalen of u akkoord bent met het beëindigen van de werkzaamheden. Als dat het geval is, dan hoeft de werkgever geen ontslagvergunning te vragen bij het UWV WERKbedrijf.

U geeft aan dat u het wel ziet zitten om weg te gaan bij de werkgever, met behoud van een WW-uitkering en een transitievergoeding. U vraagt de juridisch adviseur in Zaandam wat u nog meer mag vragen in zo’n onderhandeling met de werkgever.

Precise and Wise

De jurist geeft het juridisch advies dat u ook om extra opzegtermijn moet vragen, zodat u extra tijd heeft om een andere baan te vinden. De jurist adviseert in dit geval een opzegtermijn van 4 maanden. De jurist in Zaandam adviseert dit omdat u thuis een zwangere vrouw hebt en volledig afhankelijk is van uw salaris.

De volgende stap in dit geval is dat de jurist met u meegaat naar het onderhandelingsgesprek met de werkgever. De werkgever zal een vaststellingsovereenkomst op moeten laten stellen en deze tijdens het gesprek aan u voorleggen. Het kan ook dat de werkgever deze aan u vooruit zendt per e-mail.

Heeft u een vraag inzake de beëindiging van de arbeidsovereenkomst met uw werkgever, neem dan vrijblijvend concept op met ons. Wij helpen u graag verder.