Ontslag

Ontslag advies

HomeOntslag Rotterdam

Ontslag Rotterdam

U woont in Rotterdam en bent op zoek naar een jurist ontslagrecht. Uw werkgever wilt namelijk dat u akkoord gaat met ontslag met wederzijds goedvinden. De werkgever in Rotterdam heeft u reeds een vaststellingsovereenkomst overgelegd waarin hij u onder bepaalde voorwaarden wilt ontslaan.

U vraagt zich echter af of u straks geen WW-uitkering meer kan krijgen als u instemt met het ontslag. De reden van het ontslag is in dit geval dat er geen of onvoldoende werk meer is voor u. De oorzaak ligt in de steeds minder binnenkomende orders bij het bedrijf waar u werkzaam bent. Als u in Rotterdam op zoek bent naar een ontslag jurist neem dan direct contact met Precise and Wise Juristen. Zij kunnen u voorzien van deskundig ontslag advies.

Ontslag en WW-uitkering

Gezien er in dit geval geen of weinig werk meer is voor u kunt akkoord gaan met de vaststellingsovereenkomst. Wel is het van belang dat u en de werkgever in Rotterdam in de vaststellingsovereenkomst opnemen dat er geen andere passende functie voor u in het bedrijf aanwezig is.

Ook is het belangrijk dat in de overeenkomst wordt opgenomen dat het ontslag op initiatief van de werkgever is en expliciet niet op uw initiatief. Als u in de arbeidsovereenkomst laat opnemen dat het ontslag op uw initiatief is gedaan, dan krijgt u geen WW-uitkering van het UWV. U bent dan namelijk verwijtbaar werkloos.

Ontslag jurist nodig?

Ten slotte mag u niet ziek zijn tijdens het ontslag, u kunt namelijk geen WW krijgen als u ziek bent. In beginsel is het namelijk zo dat de werkgever u dient door te betalen als u ziek bent. Als u toch akkoord gaat met het ontslag dan kunt u geen WW of ziektewetuitkering van het UWV krijgen. Op dat moment heeft u dus geen geld. Let dus goed op dat u geen ontslag tekent als u ziek bent.

Heet u nu direct ontslag advies nodig in Rotterdam? Neem dan contact op met Precise and Wise Juristen. Zij staan u graag te woord.