Juridisch advies Rotterdam

HomeJuridisch advies Rotterdam

Juridisch advies in Rotterdam

Woont u in Rotterdam en heeft u juridisch advies nodig? Dan kunnen wij u van juridisch advies voorzien. Wij geven juridisch advies in Rotterdam en omstreken. Het civielrecht is onze specialisatie. Dit zijn problemen tussen burgers onderling. Het civielrecht beslaat onder andere het burenrecht, contractenrecht of arbeidsrecht. Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van het civielrecht. Hierdoor kunnen wij onze ervaring inzetten voor de cliënt en daar heeft de cliënt uiteraard profijt van.

Veel ervaring

Wij hebben ook ervaring met procederen bij de verschillende 11 rechtbanken in Nederland, van de rechtbank Noord-Nederland tot en met de rechtbank Limburg. Bij de rechtbank Rotterdam hebben wij inmiddels ook vele rechtszaken gevoerd. Elke rechtbank is weer anders en het hanteert zijn eigen gebruiken. Bij de ene rechtbank word je bijvoorbeeld altijd in de gelegenheid gebracht om een pleidooi te mogen houden terwijl de andere rechtbank je niet toelaat om dit te doen.

Dagvaarding en pleitnota

Door de ruime ervaring weten wij inmiddels hoe je een goede dagvaarding opstelt en waar je op dient te letten. Dit is essentieel voor het toewijzen van de vordering. Ook hebben wij veel ervaring met het schrijven van de pleitnota. Wij gaan tijdens de zitting middels een pleitnota in op de conclusie van antwoord van de tegenpartij. Op het moment dat er bepaalde stellingen niet worden betwist of onvoldoende worden weersproken dan neemt de rechter die stellingen voor waarheid aan. Wij betwisten daarom altijd het verweer van de tegenpartij in zijn algemeenheid.

Het verdient echter de voorkeur om eerst buitengerechtelijk het geschil op te lossen. Procederen is allereerst een stressvolle bezigheid en tevens een kostbare aangelegenheid. Als je een vordering instelt op een ander moet je, je altijd realiseren dat niet alle proceskosten kunnen worden verhaald op de tegenpartij. De proceskosten worden namelijk via een bepaalde staffel berekend. Heeft u op dit moment juridisch advies nodig en u woont in Rotterdam? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag terzijde.