Huurrecht

Huurrecht advies nodig?

HomeRechtsgebiedenHuurrecht

Huurrecht

Het Nederlandse huurrecht is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek. Het huurrecht bestaat onder andere uit algemene bepalingen die van toepassing zijn op alle huurovereenkomsten. Partijen kunnen afwijken van de wet als dat is overeengekomen in de huurovereenkomst en afwijking van de wet is toegelaten.

Er zijn ook een groot aantal bepalingen waarvan niet mag worden afgeweken, dit wordt ook wel dwingend recht genoemd. Naast bepalingen over woonruimte of bedrijfsruimte regelt het huurrecht ook het huren of verhuren van een stuk grond, opslagruimte, een auto of een fiets. Indien u een conflict heeft of u wilt een huurovereenkomst laten opstellen, dan is het aan te raden om een jurist in de armen te nemen. Het huurrecht is namelijk een complex rechtsgebied waarbij fouten snel kunnen worden gemaakt en u voor onplezierige verrassingen zou kunnen komen te staan.

De juristen van Precise and Wise kunnen u bijstaan voor een aantrekkelijk uurtarief van slechts € 99,95. Naast hun gedegen kennis van het recht hebben zij ruime ervaring met het procederen voor de kantonrechter in huurzaken. De rechtspraak bepaald hoe de wet moet worden geïnterpreteerd. In die zin dat de rechter aangeeft hoe een wettelijke bepaling dient te worden toegepast in de praktijk.

Hulp bij

  • Huurconflicten
  • Verhuurconflicten
  • Opstellen van huurovereenkomsten