ONZE blog

Lees onze laatste artikelen

Op onze blogpagina vindt u artikelen van Precise and Wise, inclusief zaken die we met succes hebben afgerond. Wij delen gedetailleerde informatie over enkele van deze rechtszaken, die ook te vinden zijn op rechtspraak.nl. Daarnaast bespreken we juridische kwesties die buiten onze praktijk vallen, met verwijzingen naar relevante uitspraken. Deze blogs bieden inzicht in zowel onze praktijk als belangrijke juridische ontwikkelingen, zodat u op de hoogte blijft van relevante jurisprudentie.

Loonvordering

Op 4 maart 2025 deed de Rechtbank Noord-Nederland een belangrijke uitspraak in een kort geding over een loonvordering na de beëindiging van een arbeidsovereenkomst via een vaststellingsovereenkomst. De zaak (ECLI:NL:RBNNE:2025:873) draaide om de vraag of een werkgever verplicht was om het loon over december 2024 volledig te betalen, ondanks de beëindiging van het dienstverband via…
Lees verder
Loonvordering

Schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid

Op 21 augustus 2024 deed de Rechtbank Gelderland uitspraak in de zaak tussen Auto Rima B.V. en onze cliënt, vertegenwoordigd door Precise and Wise. De rechtbank stelde onze cliënt in het gelijk inzake geen schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid, omdat Auto Rima niet overtuigend bewees dat onze cliënt opdracht gaf voor de reparatie van de auto. Als…
Lees verder
Schijn van vertegenwoordigingsbevoegdheid

Terugbetaling borg

De Rechtbank Oost-Brabant (ECLI:NL:RBOBR:2021:4546) deed recentelijk uitspraak over een geschil tussen een huurder en verhuurder. De huurder, bijgestaan door het advocatenkantoor Precise and Wise, vorderde de volledige terugbetaling van de borgsom. In dit artikel leggen we de belangrijkste bevindingen van deze uitspraak uit en bespreken we de juridische implicaties van de beslissing.

Lees verder
Terugbetaling borg

Contractuele medehuurders

Recentelijk behaalde een cliënt van Precise and Wise een belangrijke overwinning in een huurrechtzaak bij de Rechtbank Noord-Holland (ECLI:NL:RBNHO:2022:6982). De zaak ging over de vraag of een huurovereenkomst beëindigd kan worden door een van de huurders, zelfs als de andere huurder weigert mee te werken. Dit betreft de toepassing van artikel 7:267 lid 7 BW…
Lees verder
Contractuele medehuurders

Ontbinding koopovereenkomst

Ontbinding koopovereenkomst Direct contact Ontbinding koopovereenkomst Op 30 september 2022 oordeelde de rechtbank Amsterdam over de ontbinding van een koopovereenkomst voor een duofiets vanwege een extreem lange levertijd. In deze zaak (ECLI:NL:RBAMS:2022:6121) bevestigde de rechtbank dat consumenten het recht hebben om een koopovereenkomst te ontbinden als een product niet binnen een redelijke termijn arriveert. De…

Lees verder
Ontbinding koopovereenkomst

Ambtshalve uitschrijving uit BRP onrechtmatig

De voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht heeft op 4 april 2024 uitspraak gedaan inzake een verzoek van een cliënt van Precise and Wise om een besluit van het college van B&W van de gemeente Zaanstad d.d. 29 december 2023 op te schorten. Het primaire besluit van het college van B&W van de gemeente…
Lees verder
Ambtshalve uitschrijving uit BRP onrechtmatig

Bij verstek veroordeeld

In een zaak die Precise and Wise aanspande voor een cliënte werd de gedaagde partij bij verstek veroordeeld. Dit houdt in dat de rechter de vordering van de eisende partij heeft toegewezen, terwijl de gedaagde partij verstek laat gaan tijdens de rechtszitting. De rechter zal geen verstekvonnis afgeven op het moment dat de vordering van…
Lees verder

Ontbinding huurovereenkomst bij structureel te laat betalen

Het aantal mensen met een huurachterstand stijgt de laatste tijd doordat zij zich geconfronteerd zien met allerlei stijgende prijzen. Het laten ontstaan van een huurachterstand of het structureel te laat betalen van de huur is echter niet zonder risico’s. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Holland. In deze zaak stond vast dat de…
Lees verder

Het herstelrecht van de aannemer

De aannemer heeft bijna altijd het herstelrecht als het afgeleverde werk gebreken bevat. De opdrachtgever dient bij gebreken in het werk de aannemer eerst in de gelegenheid te stellen om het gebrek zelf en op zijn eigen manier te herstellen. Zelfs nadat de eerste herstelpoging niet is geslaagd, dan heeft de aannemer een tweede kans…
Lees verder
Het herstelrecht van de aannemer

Wettelijke garantie tweedehands auto

Als een consument een tweedehands auto koopt kan daar een gebrek aan zitten. Een beroep op de wettelijke garantie slaagt echter niet snel als het gaat om slijtageonderdelen. De rechter zal dan vaak aangeven dat dit bij het normale onderhoud van een auto hoort. De consument mag dus niet verwachten dat hij een auto koopt…
Lees verder
Wettelijke garantie tweedehands auto